Jason Watt begynder ny karriere ved OK Padborg Open

På rekordtid er OK Legend Car Cuppen blevet et stort hit på de danske racerbaner. Såvel publikum som deltagerne elsker de små racerbiler. Ikke kun fordi de med deres størrelse altid bringer smilet frem, men også fordi der hver gang er garanti for tæt og underholdende race, hvor intet er afgjort før det ternede flag.

Tæt og underholdende race bliver der netop ved OK Padborg Open. Søndag den 13. maj lægger Padborg Park asfalt til første afdeling af årets mesterskab, hvor mere end 25 deltagere har tilmeldt sig. En af dem er den tidligere DTC-mester Jason Watt, Herlev, der sidste år indstillede sin professionelle karriere, men som ikke helt har kunnet lægge hjelmen på hylden.

2012-Bane-Legend-Watt-Jason-01

”Det er dejligt at trappe ned uden at skulle tage en helt kold tyrker fra motorsport. Jeg synes, at det er skide sjovt,” siger Jason Watt, hvis varemærke udenfor racerbilen – det store smil – er blevet om noget endnu større efter de første prøveture i bilen.

”Bilen minder mest om min Formel Ford-bil fra gamle dage, specielt med måden den drifter på. Den er bare over det hele. Det er sådan lidt Formel Ford-agtigt over bilen, og det er mega-fedt.”

Jason Watt og hans nye konkurrenter kommer virkelig i ilden ved OK Padborg Open. Hele fem gange skal de på banen i løbet af søndagen. Først er der ti minutters træning, så tyve minutters tidtagning, der er overordentlig vigtig, da den udløser de første mesterskabspoint. Dernæst gælder det første heat, hvor man starter med langsomste mand forrest og hurtigste bagest. I såvel andet som tredje heat er det de foregående resultater, som bestemmer startrækkefølgen, men uanset hvad tegner der til at blive hård og intens kamp om placeringerne.

Jason Watt bliver den første kører, der herhjemme starter med en håndbetjent racer i OK Legend Car Cuppen, og der har naturligvis været en del indkøringsvanskeligheder for den tidligere DTC-mester.

”Hvis jeg skulle have kørt et løb efter min første testdag, så havde jeg ikke haft en chance, men jeg har skullet vænne mig til at køre den,” siger han. ”Det er helt sikkert, at jeg ikke er med som fyld. Jeg håber, at jeg kan bruge noget af min knowhow. En racerbil er jo en racerbil, og der er tiendedele at hente hele tiden, så det skal jeg bruge min knowhow til. Man er stadig racerkører.”

Udover at være sæsonpremiere for OK Legend Car Cuppen indleder OK Padborg Open også sæsonen for Danish Endurance Championship, Formel Ford og Syver Race Cup, mens drifting bliver et populært indslag på programmet.