Gokart klubben under Motor Sport Sønderjylland, i Skærbæk fostrer Danmarksmestre!

Theis Kroot øger i front af DM

Theis og Bennet på Als maj 2014

I weekenden d.21 – 22 Juni, har Theis været til 6. Afdeling af DM, samt 3. Afdeling af dette års JM, som forgik i Ikast.

Theis Kroot, som bor i Sønderborg, men oprindelig kommer fra Ballum, skulle denne weekend forsvare sin førsteplads i dette års Rotax Max Challenge, altså DM.

Theis var klar på banen allerede fredag, da der denne dag var fri træning. Theis var i starten en af de langsomste i feltet, men formåede at finde rigtig meget fart i karten og sluttede derfor fredagen med at køre lige så hurtig som de førende i klassen over den Theis kører.

Theis var derfor rigtig tilfreds og var super klar til lørdagens race.

Lørdag gik alting desværre slet ikke som det skulle. Farten som han havde i karten fredag, den var desværre svær at få øje på lørdag.

Tidstagningen sluttede Theis på en P4, hvilket betød at han eller de 3 indledende heats skulle starte på en 4 plads.

Det skulle hurtigt vise sig, at det at starte på yderbanen ikke var så nemt. Starten gik til første heat og i kampen om en bedre placering, blev Theis skubbet af banen i første sving og måtte derfor helt ned bagerst i feltet. Ikke nok med det, så i kampen op igennem feltet, blev han skubbet af banen og fik sig noget af en flyve tur. Heldigvis skete der hverken noget med kører eller materielet. Dog sluttede Theis så første heat på en sidste plads.

De to efterfølgende heats, var Theis igen involveret i nogle hårde kampe, men sluttede alligevel begge heats som P4. Efter de 3 indledende heats, havde Theis så mange points, at han skulle starte på P5, i både FINALE 1 og Pre-Finale søndag.

Søndag morgen, var der som altid en ”warm up” som Theis deltog i, for lige at komme i gang igen, efter en nats søvn. Det skulle hurtigt vise sig, at blive en dyr træning. I anden omgang, forenden af langsiden ”BANG” og der satte motoren sig.

Mekanikker og andet godtfolk, stod med det samme klar til at hjælpe, så der kom en ny motor på karten, og Theis var klar til start i FINALE 1. Starten gik fra P5 og Theis viste fra dagen inden, at yderbanen ikke just var den hurtigste vej rundt, så det udnyttede han så selv som søndagen. FINALE 1, som også er points til det Jyske Mesterskab, kørte Theis sig fra P5 til P1, super kørsel.

En time senere, stod karten så igen klar fra P5, denne gang skulle der køres Pre-Finale, altså om start placeringerne til Finalen. Også i dette heat var Theis flyvende, og endnu engang kørt han sig fra P5, til P1, super godt kørt fra Theis.

Finalen søndag, var Theis hurtigt klar over, at det galt om at kommer hurtigt fra start og forsøge at slå et hul til de andre kører. Theis som startede fra først pladsen, lavede en super start og var med det samme flyvende. I 5 omgang satte Theis den hurtigste tid igennem hele weekend og der var ingen der kunne hamle op med den tid. Theis var kørt og der var på intet tidspunktet i løbet af de 12 minutters finale, at Theis blev truet. Super god kørsel af Theis, betyder nu at han øger sin føring endnu engang, i det samlede DM mester skab. Theis fortsat på første pladsen.

Følge Theis på tæt hold på: www.Kroot-Racing.dk

Anders T. Jensen