Glatføre-dag på Padborg Park.

MSS havde inviteret sine medlemmer på glatførekursus søndag d. 16.11.2014, hvor der ville blive kørt i de lyse timer om eftermiddagen.

Folk mødte op fulde af forventning efter, hvad der skulle ske i løbet af de timer, som vi havde sammen på banen.

Alle (eller de fleste) ville dog godt lige starte lidt roligt, så vi gik på 1. sal, hvor cateringen stod for en omgang pølser til alle. Og så var deltagerne ved at være klar.

Glatbane november 2014-5

B S Larsen, Bjarne Jørgensen og Ulrich Kristensen havde lavet 3 forskellige opgaver på banen sådan godt fordelt, så alle kom ud for bremse/undvigemanøvrer, slalomkørsel både forlæns og baglæns og slutteligt kom på glatis, da alle selvfølgelig skulle ind på glatbanen – det var jo i det væsentligste det, deltagerne var kommet efter.

Glatbane november 2014-1

Efter hvad man kunne se, kom det som lidt af en overraskelse for flere, hvordan bilen agerede, når der pludselig ikke mere var bar asfalt under dækkene, men sjovt så det ud. Masser af god underholdning både for deltagere og tilskuere. Og selvfølgelig er det på en bane, man skal prøve kræfter med sin bil under svære forhold og ikke først, når vinteren sætter sit præg på gadebilledet. Det kan pludselig blive meget besværligt at bevæge sig rundt i vintertrafikken og mon ikke mange så vil tænke: ”Godt jeg lige har været på glatførekursus – så ved jeg i hvert fald, hvordan min bil reagerer”. Selvfølgelig kan der opstå situationer i trafikken, som man ikke på forhånd kan øve sig i. Det vil nok altid ske. Men man kan (med et udtryk, der er så moderne i visse kredse) – være på forkant med situationen og det er jeg helt sikker på, at deltagerne i glatførekurset nu er.

Glatbane november 2014-3

Der var også en enkelt eller to, der var lidt forbavsede over, hvor svært det egentlig er at køre en slalombane. Især når der skal bakkes igennem. Da kan man godt nå at samle et par kegler sammen under bilen. Og de er heldigvis af plastic.

Bremse-undvigemanøvrerne kostede også et par kegler under en eller flere af bilerne men de kunne jo bare samles sammen igen.

Glatbane november 2014-4

Så en stor tak til vore instruktører for en sjov eftermiddag og tak for god underholdning fra deltagerne. Håber vi alle ses til et nyt glatførekursus, når den tid kommer.

Mange hilsner fra

Karin, formand i MSS