Gammelbilsweekend på Padborg Park

Det bliver biler fra gamle dage, man vil kunne opleve, når forårssæsonens sidste løb køres på Padborg Park. I den kommende weekend er det Midsommerløbet, som er på kalenderen, og størstedelen af klasserne på programmet udgøres af historiske racerbiler.

Det vil blive en weekend med køretøjer fra vejen ned ad mindernes allé, der bliver præsenteret.

2014-Bane-Historisk-01

Det er gamle biler, som ejerne ikke skåner, men derimod presser til det yderste. Et godt eksempel er Herluf Jensen, Esbjerg. Han stiller til start med sin Alfa Romeo Giulia fra midten af tresserne. Og han vil bruge den i kampen om at sikre sig en god placering i den såkaldte 65-klasse – klassen for historiske biler bygget frem til netop 1965.

De historiske biler vil være opdelt i fem forskellige klasser ved Padborg Parks Midsommerløb.

Tre af klasserne er aldersbestemte. Det er 1965-, 1971- og 1976-klasserne, hvor årstallet indikerer sidste produktionsår for de køretøjer, som må være med. Men derudover er der også en klasse for historiske formelvogne og en klasse for de såkaldte Youngtimers.

2014-Bane-Youngtimer-01

Sidstnævnte klasse bliver deltagermæssigt en af de største på Padborg Park. Her køres der race med biler, som er mere end 15 år gamle, og netop alderen gør, at materiellet netop ikke skånes. Der bliver givet endnu mere gas.

Ud over de historiske klasser kommer Padborg Park Midsommer også til at omfatte løb for FirstStop Special Saloon Car, Formel Ford og Yokohama 1600 Challenge.