Fra VM til Yokohama 1600 Challenge

Nicolai Nielsen, AFL Motorsport, er 16 år og bor til dagligt i Stubbæk ved Aabenraa. Han startede med at køre Gokart da han var 8 år gammel, og det vakte straks mod på mere.

I 2010 debuterede han i Rotax Junior klassen og vandt bl.a. RMC titlen samt blev Danmarksmester og Nordisk Mester i Rotax Junior klassen. 2011 rykkede han op i Rotax Senior, hvor success’en fortsatte ved at vinde det Jysk-Fynske Mesterskab, samt opnå en 7. plads i Danmarksmesterskabet og en 8. plads i RMC.

2012 fortsatte Nicolai i Rotax Senior og fik et fantastisk udbytte af sæsonen. Vinder af RMC Rotax Senior mesterskabet, 2’er i Danmarksmesterskabet samt vinder af det Jysk-Fynske Mesterskab. Derudover deltog han i VM for Rotax Senior, som blev kørt i Portugal. Her opnåede han en 19. plads blandt verdenseliten. Et godkendt resultat, som afslutning på hans gokart karriere.

2013 vælger han at skifte gokartbanerne ud med racerbanerne. AFL Motorsport har købt Volkswagen Lupo GTI bilen, som blev helholdsvis 3’er og 2’er i Yokohama 1600 Challenge mesterskabet i 2011 og 2012.

2012-Bane-Yokohama-Nicolai-Nielsen-01

Nicolai Nielsen har allerede været ude at teste bilen for første gang på Padborg Park, og følte sig hurtigt til rette i bilen, selvom det var første gang at han kørte andet end en gokart.

Bilen har i hvert fald farten, så det gælder om at få køreren til at vende til sig den nye udfordring hurtigst mulig.

Teamet er meget fortrystningsfulde forud for 2013 sæsonen.

Målet er rookie-mesterskabet, samt en så god placering i det generelle mesterskab som muligt.

Nicolai får startnummer 48 på sideruden i Yokohama 1600 Challenge 2013.

Teamet kan følges på deres Facebook side, hvor der løbende vil komme nyheder: http://www.facebook.com/AflMotorsport

Jens Jensen

Kørerforeningen Gr. N

Yokohama 1600 Challenge

(Foto: AFL Motorsport)