Fra banesportsudvalgsformanden

Kære alle officials, som var med til vores store åbningsløb på Padborg Park her i weekenden d. 3. og 4. maj.

Hold dog op, hvor I gjorde et kæmpe arbejde for at vi kunne få afviklet løb med rigtig mange biler og dertil 95 motorcykler, som AMK kom med.

Og indrømmet fra min side: Da vi lavede kalenderen for i år var vi vist ikke lige klar over, at netop denne weekend var en meget stor konfirmationsweekend i hvert fald her i det sydjyske. Og selvom vi normalt kan prale af, at næsten intet kan holde os fra motorsporten, så er der altså noget, der er vigtigere for os – nemlig vores familie. Det er jo også dem, der trækker et stort læs, når vi tager af sted til vores løb.

Og alligevel var der nogle officials, der kom søndag formiddag – inden de skulle til konfirmationsmiddag og andre kom over middag, da de havde kørt konfirmanden hjem i en åben sportsvogn. Det er bare helt utroligt – jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at disse mennesker både brænder for motorsporten men også tænker på, at de, der står tilbage med afviklingen, måske godt lige kunne bruge en ekstra hånd.

Både lørdag og søndag morgen var jeg nødt til at flytte lidt rundt på nogle af vores officials. Det bliver taget med godt humør, og man går da bare i gang med den nye opgave, man har fået tildelt. Og som en af officials sagde, så er det egentlig helt sjovt at stå på en anden plads med en helt anden opgave end den man plejer at varetage. Så ser man nemlig også lige, hvad det egentlig er ens kolleger i afviklingen plejer at lave på den post.

Udover det kan man også i løbet af sådan en weekend se folk flytte lidt rundt for at give en hånd med, hvor der lige i øjeblikket er ekstra travlt. Det er altså bare så godt gået – man står ikke med hænderne i lommen og holder en pause, når man selv har lidt tid i overskud men skynder sig derhen, hvor man kan se, at der er brug for et par ekstra hænder. Det så jeg flere gange i løbet af weekenden, og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er rigtig stolt af vores official-hold. I gør det simpelthen godt.

Et af de lidt mere morsomme indslag i løbet af weekenden var, da vi havde besøg af Cobra-klubben, og de skulle vise deres meget flotte biler med et par omgange i pausen søndag middag. Vores løbsleder fik mulighed for at komme med som passager i en af bilerne, og mon ikke han ærgrede sig lidt over, at netop den bil, han var med i, måtte slæbes ind, da den løb tør for strøm. En anden bil blev lidt for varm, mens en tredje desværre endte i et reklameskilt, som var placeret på banens autoværn. Sidstnævnte var bare så ærgerligt for bilens ejer. Det er vist ikke helt let at få reservedele til disse gamle flotte biler.

Men jeg synes det var en oplevelse at have besøg af cobra-klubben, og da de spurgte om, hvorfor der ikke bliver kørt race med disse biler, kunne vores løbsleder fortælle dem, at hvis cobra-klubben ville garantere mindst 10 deltagere hver gang, ville han godt garantere, at vi gerne ville se dem på Padborg Park til race. Så bolden ligger nu ved cobra-klubben, selvom jeg personligt godt nok synes det ville være synd at køre race med de biler. Men det er jo en helt anden sag.

Jeg håber, I alle får lidt tid til at hvile ud efter weekenden, og at vi er endnu flere, der ses næste gang, vi skal køre løb på Padborg Park.

Mange hilsner fra Karin