Første del af OK Padborg Open indledt med Ferrari-sejr

Tiåret for åbningen af Padborg Park markeres i denne weekend med OK Padborg Open, hvor hovedpunktet på lørdagens program var premiereløbet i Danish Endurance Championship. Det blev fire timer med alle de aspekter, man finder i et langdistanceløb, herunder dramatik og tætte opgør.

Slutfacit blev dog en sejr til Ferrari-mandskabet Mads Rasmussen/Casper Spanner, Hjørring/København, som faktisk hele løbet igennem var i front for feltet med undtagelse af de perioder, hvor makkerparret var i pit for at tanke eller skifte dæk og chauffør. Men at det gjaldt om at minimere den tid, der blev brugt på pitstop, var der specielt to andre hold, som beviste under premiereløbet på Danish Endurance Championship.

2013-Bane-DEC-01

Team K-Rejser med Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Martin Clausen, Selling/Virum/Polen, havde nemlig besluttet sig for en strategi, hvor der kun blev tanket benzin, når løbet var neutraliseret under safety car. Herved blev antallet af tabte fuldfartsomgange minimeret, og det gav pote, da de i deres Renault Clio III sluttede blot to omgange efter den vindende Ferrari. Men søsterbilen med Martin Frederiksen/Niels Nyboe/Per Poulsen, Odense/Ringe/Årup, havde præcis samme strategi, og det betød, at de to identiske biler over den sidste time af løbet havde en indædt kamp, hvor afstanden mellem dem sjældent var mere end 3-4 sekunder. At deres duel var så intens, skyldtes blandt andet, at de også kæmpede om sejren i deres klasse.

Et hold, som kom stærkt tilbage i løbets sidste time, var Team Heino Frederiksen, hvor trioen Heino Frederiksen/Frankie Jørgensen/Mikkel C. Johansen, Hesselager/Horsens/Slagelse, havde sat megen tid til under bl.a. et af sine pitstop. Men under løbets afslutning var specielt Mikkel C. Johansen flyvende og satte den ene hurtigste omgang efter den anden, men det udløste i sidste ende blot et avancement til en generel fjerdeplads.

Dramatikken ved Danish Endurance Championship involverede både røg og buler.

Røg oplevede Peter Obel, Kalundborg, som måtte køre i pit med flammer stående ud af bilens påfyldningsstuds, men heldigvis fik et par pulverslukkere hurtigt bugt med dem. En større opretning forestår der derimod hos HM Motorsport, hvis nye Peugeot RCZ blev voldsomt skadet, da en misforståelse ved en overhaling sendte Jens-Erik Hansen, Havdrup, af banen, ind i autoværket og ud af løbet.