Formanden for Banesportsudvalget i MSS skriver:

Vi er virkelig startet for fuld musik her i efteråret 2016.

Først havde vi et historisk løb på Padborg Park i midten af august og efter det skulle vi til at gøre klar til FTZ Padborg Park Night Race.

Vi ville gerne holde, hvad vi lovede efter succesen i 2015, da vi fik tildelt årets eventpris og det mener jeg også, at vi gjorde

 

Vi havde virkelig ventet utrolig lang tid på tilladelse til løbet fra kommunen. Man kan ikke bare flytte et løb 4 timer uden at det skal i nabohøring, så denne måtte vi afvente med spænding.

Heldigvis kom tilladelsen, og vi kunne nu se frem til endnu engang at afvikle et løb, når mørket sænker sig over Padborg Park. Samtidig var løbet Finalen for OK Mobil 1 Legend car cup, og der var virkelig lagt op til et spændende løb, da de først placerede i mesterskabet lå utrolig tæt.

Og ja, løbet blev mindst lige så spændende som vores Night Race var i 2015. Næsten mere spændende, da det begyndte at regne en lille smule, lige inden vi skulle køre de 3 sidste heat. I år havde vi mere lys på banen og også alle bilerne havde fået lys på, så det gav en masse flotte billeder, når de kom rundt på banen.

Vi havde – udover legend – også Danish SuperTourisme til start, og i den klasse bliver der kørt utrolig tæt. Utrolig lille afstand i omgangstiderne var allerede inden løbet garant for et spændende løb.

Formel Ford var også med til aftenløbet og det samme var de historiske biler op til 1965, der var med som en inviteret klasse.

Så der var dømt mange heat – da både træning, tidtagning og klassernes heat skulle afvikles på en dag.

Det blev også en dag med masser af underholdning. Formel 1-ere var inviteret til at komme og vise deres biler frem og der var også åbnet mulighed for publikum for at komme ud og køre med i nogle flotte biler. Disse High Speed ture blev hurtig udsolgt og mange fik en rigtig god oplevelse.

Dagen blev afsluttet med en fest, som jeg tror mange husker i lang tid fremover.

Alt i alt en super-dag til PP Night Race igen og mon ikke det løb er kommet for at blive. Det er i hvert fald en god oplevelse for både kørere og publikum, og vi vil naturligvis forsøge igen til næste sæson at lave et lignende godt Night Race.

Søndag var det DEC-ernes tur. De skulle rigtig i gang, der skulle nemlig køres et 6 timers løb .Mange af os – både officials og kørere havde lyttet til vejrudsigten, der i flere dage havde fortalt, at søndag ville blive en dag med masser af skybrud. Det blev vi dog forskånet for. Vi fik ikke mange skybrud men vi fik et og det var der til gengæld også masser af vand i. Heldigvis kom regnen så sent i løbet at vi kunne melde ud til kørerne, at nu var løbet slut. Ca. 10 minutter inden normal målflag væltede regnen ned, og det blev derfor besluttet at flage løbet af. Jeg tror, at alle officials havde håbet på, at regnen blev væk, men det hjalp altså desværre ikke noget – så da alle efterhånden kom ind, lignede vi mere eller mindre druknede mus alle sammen.

Da det regnede så voldsomt, blev det bestemt at præmieoverrækkelse skulle foregå i et telt, og dette blev meddelt til kørerne og til vores speaker Morten Alstrup. Det viste sig dog, at også teltet var helt oversvømmet ligesom vores depot var, og derfor blev det nu besluttet, at præmieoverrækkelsen skulle foregå i cafeteriet på 1. sal. Denne besked fik kørerne, men vi (jeg) glemte at give beskeden til M Alstrup, så han løb over til teltet – igennem mange centimeter vand -for blot at konstatere, at her var han helt alene. Hold da op, hvor var han altså blevet våd. Så undskyld Morten – jeg håber dine sko og strømper er blevet tørre.

På Padborg Park har vi nu Finale-løbet tilbage her i oktober og jeg glæder mig til at se jer alle sammen igen. Jeg er sikker på, at Finalen bliver rigtig god. Vi ses

Venlig hilsen Karin Niebuhr