Flot sæsonstart på Padborg Park

Jubilæumssæsonen på Padborg Park blev i weekenden skudt i gang med OK Padborg Open, der blev et både dramatisk og farverigt åbningsløb. Lørdag stod programmet på langdistanceløb, og jubilæumsweekenden blev søndag afsluttet med premiere i Dansk Drifting Series, anden runde af OK Legend Car Cuppen og sæsonstarten for Auto-G Danish Thundersport Championship.

De to løb i Auto-G Danish Thundersport Championship udløste to favoritsejre – men ikke til samme kører.

2013-Bane-DTC-John-Nielsen-01

Gennem tidtagningen og super pole havde John Nielsen, Randers, været hurtigste mand, og han startede derfor fra pole position, da første løb blev skudt i gang. Denne position kunne veteranen udnytte til at føre fra start til mål, selv om han undervejs til tider blev presset hårdt af det unge navn, Dennis Lind, Roskilde. Bag denne duo havde den tidligere og den nuværende DTC-mester, Casper Elgaard, Århus, og Jan Magnussen, USA, en duel om tredjepladsen, hvor de sluttede i nævnte rækkefølge.

I andet løb skulle favoritter starte længere nede i rækkerne, men løbet nåede ikke at blive særligt langt, inden sejrschancerne blev reduceret kraftigt for to af dem. Under et overhalingsforsøg på Jan Magnussen – som i øvrigt lykkedes – fik John Nielsen dog bremset så sent, at han ramte den forankørende Casper Elgaard, som røg rundt i et spin. John Nielsen blev selv idømt to strafbaner, og derved blev det noget lettere for Jan Magnussen at køre sig til en sejr.

2013-Bane-Legend-01Klassen med de fleste overhalinger ved OK Padborg Open var OK Legend Car Cup, der traditionen tro bød på masser af tæt race og i dusinvis af positionsskift.

Dagens første sejr blev noteret af den forsvarende mester Kenneth Jensen, Langå, som dog måtte arbejde sig til sejren, da han var startet som nummer 19 og derfor måtte overhale 18 konkurrenter, inden han kunne få det ternede flag som første mand. I det næste løb var Kenneth Jensen også med i topopgøret, men her måtte han se sig overgået af Frederik Nymark, Hadsten, og Lasse Rolighed, Århus.

Tvivl om sejren kom der derimod aldrig rigtig i det afsluttende heat for OK Legend Car Cuppen, for så snart Jesper Egebart, Børkop, havde fået kørt sig i front, fik han oparbejdet et forspring på 3,5 sekunder ved det ternede flag. Her sluttede han i øvrigt foran Lasse Rolighed og Kenneth Jensen, og at det var disse tre kørere, som prægede løbene ved OK Padborg Open, var ikke nogen tilfældighed. De tre deler også top 3-placeringerne mellem sig i den samlede stilling.

En glad mand i OK Legend Car Cuppen var i øvrigt Lars Mogensen, Silkeborg. Ved klassens sæsonpremiere for to uger siden fik han sin bil slemt skadet efter en flyvetur, men i en lejet bil lykkedes det ham at køre sig til to maksimumscorer i Old Boys-klassementet.