Festlig sæsonstart venter på Padborg Park

I weekenden skydes årets sæson i gang på Padborg Park, og OK Mobil 1 Padborg Open bliver en sæsonpremiere med masser af oplevelser for publikum over arrangementets to dage. Søndag vil det være de små, sjove biler fra OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, der vil være i fokus, mens størstedelen af lørdagen vil være helliget årets første afdeling af Danish Endurance Championship.

2013-Bane-DEC-06

Det er niende gang, at der herhjemme skal kæmpes om et langdistancemesterskab på racerbanerne, og der bliver mulighed for at opleve den stemning og intensitet, som kendes fra bl.a. Le Mans-løbet, når kørerne på banen kæmper om at være hurtigst, mens mekanikerne i pitlane vil knokle for at skifte dæk og gøre racerbilerne klar igen, hvis der er opstået tekniske problemer eller skader, som skal repareres.

Normalt er pitlane en del af banen, hvortil publikum er forment adgang, men ved OK Mobil 1 Padborg Open får tilskuerne en enestående mulighed for at kikke indenfor.

Når deltagerne har gennemført deres indledende tidtagning, returnerer alle bilerne til pitlane, hvorefter mekanikerne begynder klargøringen af dem inden starten på det fire timer lange løb. I en time er der pitwalk, hvor publikum kan komme ind og på nærmeste hold følge arbejdet på bilerne, inden løbet starter.

Og det er spændende racerbiler, man kan komme tæt på. Deltagerlisten for Danish Endurance Championship omfatter avancerede sportsvogne som Ferrari og Porsche, men også specialracere som eksempelvis Peugeot Spidere og en række af de hurtige Renault Clio-racere.

OK Mobil 1 Padborg Open tæller som det første af i alt fire løb i denne sæson i Danish Endurance Championship, og der er flere kørere, som har titler at skulle forsvare. En af dem er Søren H. Lauridsen, Skærbæk, der sidste år triumferede i divisionen for de mindste biler, men der kommer også et internationalt pust over feltet. Den tidligere dobbelte Europa Cup-vinder og faste deltager i verdensmesterskabet for standardvogne, Michel Nykjær, Næstved, er således tilmeldt i en af de Renault Clio-racere, som sidste års mesterteam AD Racing indsætter.

Udover Danish Endurance Championship og OK Mobil 1 Legend Car Cuppen tæller programmet ved Padborg Parks sæsonpremiere også løb for Firststop Special Saloon Car, Youngtimer Cuppen og de hurtige Road Racing-motorcykler.