Fantastisk fartfestival

Drifting. Streetrace. Brændere og biler i hobetal. Det var de vigtigste ingredienser, da årets udgave af Danmarks Hurtigste Bil i pinsen blev afviklet på Padborg Park. Knapt 8.000 glade danskere var taget til det sønderjyske for at more sig ved Danmarks største bilfestival, der i år bød på et ændret afviklingsformat, som i høj grad tilgodeså de forskellige konkurrencer og gav tilskuerne masser at se på.

Såvel drifting- som streetrace-konkurrencen blev afviklet på selve racerbanen, og det skete vel at mærke samtidigt. Den nordlige del af banen, der er fyldt med vinkelsving, var helliget drifting-konkurrencen, hvor der skulle køres sidelæns, mens selve streetracet blev kørt på Padborg Parks godt 700 meter lange langside. Og dermed kunne publikum få det hele med, uanset hvilken tribune man befandt sig på.

Blandt street- og dragracerne var det Mike Reymond, som i sin Extreme Street-racer blev noteret for dagens højeste topfart, da det lykkedes ham at nå op på 224,7 km/t efter bare 201 meters og 5,325 sekunders kørsel. Men den voldsomste oplevelse fik publikum, da Stig Neergaard gav opvisning med sin Top Fuel-dragster og slap 10.000 hestekræfter løs i et brøl, der kunne høres over hele pladsen.

Mikkel Overgaarrd vandt pro-klassen blandt drifterne, mens Jesper Larsen blev den helt store vinder i konkurrencen Danmarks Flotteste Bil. Med sin Dodge Charger sejrede han tre gange. Dels som vinder af People’s Choice – en publikumsafstemning. Dels som vinder af fagjuryens konkurrence om den flotteste bil, og endelig modtog han også præmien for bedste detalje, da han havde sat lys i logoet på sin bil – blot et af mange steder, hvor han havde anvendt hele 50 meter lysledere til at forskønne sin bil!