En ny række Fart med fornuft-kurser er i støbeskeen

2004-FartMedFornuft-01

Selv om det nye år kun er få dage gammelt, så har man i Motor Sport Sønderjylland allerede sat 14 fede krydser i kalenderen. Det er ud for de dage, hvor man afholder årets udgaver af det avancerede kørekursus Fart med fornuft, der i år kan fejre et mindre jubilæum. I 2012 går kurset nemlig ind i sin tiende sæson.

”Gennem årene har vi haft mere end tusinde unge i alderen mellem 18 og 24 år igennem vores kursus for at gøre dem til bedre billister,” fortæller Gudrun Larsen, Rødekro, der sammen med klubkollegaen Jørgen Rasmussen er tovholder i kurset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Kurset foregår over en aften og en søndag, og i forhold til tidligere år er den eneste ændring, at aftendelen af Fart med fornuft er blevet flyttet fra torsdag til onsdag. Ellers er indholdet præcist det samme.”

På kurset Fart med fornuft lærer unge mennesker på en anderledes måde at beherske deres bil under kritiske situationer på Padborg Park, ligesom de også bliver konfronteret med en eller flere personer, som selv har haft færdselsuheld tæt inde på kroppen. Det kan eksempelvis være et trafikoffer, som måske har overlevet et færdselsuheld, men hvis hverdag er blevet drastisk forandret.

”Det første kursus afholder vi i midten af marts med teori og introduktion onsdag den 14. marts og praktisk banekørsel søndag den 18. marts,” fortæller Gudrun Larsen. ”Herefter holder vi frem til oktober et kursus over en onsdagaften og en søndag i hver eneste måned, dog lige med undtagelse af juli.”

Fart med fornuft-kursus arrangeres udelukkende for billister mellem 18 og 24 år. Nærmere informationer kan fås på hjemmesiden www.fartmedfornuft.dk.