DM afslutning Steffen Petersen no. 2 i 1600 Challenge

Steffen Petersen fra Bredebro som kører 1600 Challenge i blå Suzuki Swift bil , var i weekenden til sidste afdeling på Padborgpark hvor sidste afdeling af DM blev kørt og skulle afgøres. Inden weekendens start lå Steffen 2 i DM.

Steffen har haft en del gode resultater efter  sommerferien og derfor var han i weekenden den tungeste bil i klassen ( uden at have mest motor kraft) hvor han oven i den normale samlet vægt( kører + bil) havde fået succes ballast i .

Denne gang Hele 100 kg . så udgangs punktet med ikke at miste alt for mange point, og derved rykke ud af top tre i Danmarks mesterskabet, det  var op ad bakke .

IMG_2875

Her ses Mestrene i 1600 Challenge 2013

Samtidigt med at holde hovedet kold.  Steffen blev 4 i tidskørsel var egentlig okay bortset fra at ham som åndede Steffen i nakken i mesterskabet ( han lå 3. ).

Første heat kæmpede Steffen som en vild og var hårdt presset bagfra, af ham som lå 4 i mesterskabet men igen, Steffens kører evne og rutine gjorde at han holdt ham bagved og blev derved 3. i første heat, endnu engang lå ham som er 3. ,  foran Steffen

Så sidste heat skulle køres både sikkert, og samtidigt måtte Steffen heller ikke miste flere point til de foranplacerede i mesterskabet. Steffen startede 6. i anden heat, fordi de første 8 bytter  plads  ( så ham som blev 8 starter 1 , ham som starter 7 starter 2 osv)

Steffen fik en kanon start og kom op på en 4 plads. Efter et par omgange lå han 3 og efter endnu en omgang lå han 2    men så kom han bagfra ham som ikke måtte komme ( 3 i metserskabet) han havde ingen vægt med, så han havde meget mere fart på langsiden.

Han kørte forbi Steffen på lang siden, men Steffen var ikke kommet for at blive 3 han var kommet for at blive 2 så Steffen tog ham igen indenom i næste sving stort set umulig opgave og ikke mindst farlig set mesterskabsmæssig, for hvis de ville ramle sammen var de begge ude af mesterskabets top 3.

Men det gik og der fra kørte Steffen vildt  godt, og pressede faktisk ham som lå 1 i de sidste 3 omgange men kom i mål som 2 og ham som lå 3 i mesterskabet blev overhalet af endnu en kører,  så   han kom i mål som 4 og derved blev Steffen 2 i Danmarksmesterskabet 24 point foran nr. 3.

 

Steffen,s lille bror Ole som normalt kører gokart havde trænet  14 dage forvejen for første gang i en bil. Så han ville prøve i bil nr. 2 vi har ,  hans mål var ikke at blive sidst men efter trænings dagen var målet midt i feltet.

Tidskørsel blev Ole 3 lige foran Steffen , i første heat manglede han start erfaring så i staten tabte han  en del placeringer men farten havde han manglede kun 0,4 sekund til de hurtigste så han kom tilbage på en 6. plads. I andet heat startede han perfekt men trak sig lidt i første sving, for ikke at få buler. Han kørte sig pænt op faktisk til han lå bagved Steffen, men så kom en bag fra kørende og ramte Oles  baghjul og derved røg både den bag fra kørende og Ole af banen og løbet var slut for begge.  Men super debut for Ole lidt mere erfaring i start og gearskift så kan han godt blive farlig.   

 

 

Med venlig hilsen

Dan Petersen

 

Hovedvejens Autocenter

Hovedvejen 1, 6261 Bredebro

Tlf. +45 74711325, Direkte +45 22258258

www.hovedvejens-autocenter.dk