Direkte fra sommerferie til årets højdepunkt

 
1600 Challenge 
20-08-2013Yokohama
Efter en næsten 2 måneder lang sommerferie er Yokohama 1600 Challenge endelig klar til sidste halvdel af sæsonen
 
Den kommende weekend køres den 4. afdeling af mesterskabet ved årets mest prestigefyldte løb, Grand Prix Danmark, på FDM Jyllandsringen. 25 biler er tilmeldt klassen, som derved bliver det hidtil højeste antal i denne sæson, og en af de største klasser ved Grand Prix Danmark.
Mikkel Jespersen har senest ført et heat i Yokohama 1600 Challenge ved finaleløbet på FDM Jyllandsringen i 2012. Kan han gentage bedriften til Grand Prix Danmark? Her foran Nicki E. Kristensen og Peter Sørensen m.fl.
(Foto: Denner Photo)

I den første halvdel af sæsonen har vi set en meget tæt kamp i toppen af mesterskabet. Debutanten Nicolai Nielsen har overrasket alle, og ligger i front af DIF Danmarksmesterskabet foran Dennis Bannergård og Steffen Petersen. Nicolai har været hurtig alle løbsweekender, uanset hvor meget succesballast han har haft med, og taget 4 ud af de 6 heatsejre. Men et sammenstød til åbningsløbet og tekniske problemer ved det seneste løb på Padborg Park har kostet værdifulde point.

Dennis Bannergård har været den mest stabile kører i toppen med 5 podiepladser ud af 6 mulige, men et problem med koblingen kostede ham point i heat 1 på Padborg Park.

Steffen Petersen har haft god fart ved sæsonens 3 første løb, men teknikken har ikke altid ville makke ret, og indtil videre har der kun været 2 podiebesøg for den unge Sønderjyde. Alligevel indtager han 3. pladsen i mesterskabet, mindre end en sejrs afstand fra førstepladsen.

Oldboysmesterskabet, for kørere over 45 år, har hidtil været en utrolig tæt affære. Henrik Sørensen er dog trukket lidt fra i toppen, men ikke mere end at Jesper Bendsen, Søren H. Lauridsen og Michael Scharstein hurtigt kan komme til at puste ham i nakken, hvis bare han har et dårligt løb.

I Rookiemesterskabet, for kørere som ikke tidligere har kørt asfaltbaneløb, har Karsten Olsen lagt sig i front, tæt forfuldt af Nicolai Nielsen.

Jonas Lynge, Nicki E. Kristensen, Jacob Mathiassen og Søren Lyck ligger i en tæt kamp omkring 3. pladsen. Jacob Mathiassen stiller dog ikke op til dette løb, så bagfra kommende Søren Lyck og Carsten Lorenzen har muligheder for at lave en overhaling i dette mesterskab.


Kan Rudi ”Stenhuggeren” Larsen vinde et eller flere heats i Oldboyskategorien, nu hvor han næsten kan afskrive Oldboysmesterskabet 2013? Her foran en anden Oldboyskører, Jesper Bendsen.
(Foto: Denner Photo)

En spændende tilføjelse til Yokohama 1600 Challenge ved Grand Prix Danmark, bliver mesteren fra 2012 Tommy Nygaard’s tilbagevenden til klassen. Han har ikke kørt sæsonens første 3 løb, men kender hans Suzuki Swift 1600 Sport ud og ind, så han skal nok blive spændende at følge – måske endda en udfordrer til podiepladserne. I 2012 var han på podiet 14 ud af 16 mulige gange, og tog bl.a. en heatsejr til Grand Prix Danmark.

Vi kommer også til at se Nakskovitten Jimmy Bob Søgaard Jensen for første gang i år. Han kommer tilbage med sin Peugeot 106 Rallye, og går efter at kæmpe med i Oldboysmesterskabet.

I alt 14 kørere skal have ballast med i bilen. Nicolai Nielsen får den tungeste bil med 60kg, mens Steffen Petersen og Henrik Sørensen skal have 50kg med hver. Dennis Bannergård, Michael Scharstein og Steffen Larsen med 40kg hver, Jesper Bendsen med 30kg, og Morten Christensen 20kg. For hver 50 point man scorer i mesterskabet, skal man have 10kg med i ballastkassen. Den regel giver udover førnævnte kørere, Morten Jespersen, Karsten Olsen, Jonas Lynge og Søren H. Lauridsen vægt med. Ydermere er der en regel om at kørere som deltager i klassen første gang i sæsonen efter 1. august, skal have 30kg ballast med. Så den bliver Tommy Nygaard og Jimmy Bob Søgaard Jensen indbefattet af.


Søren Lyck er ved at finde farten i sin VW Polo GTI. Nu hvor alle børnesygdommene er væk, og en ny undervogn er blevet monteret i sommerferien, giver det forhåbentlig endnu mere fart i efterårssæsonen.
(Foto: Denner Photo)

Når man tager alt dette i betragtning, er det svært at komme med nogen klar favorit forud for weekenden. Der er i hvert fald en god håndfuld kørere som kan tage en heatsejr, og mindst et dusin som kan køre sig på podiet ud af de 25 deltagere.

Så der burde være garanti for tæt ræs og dramatik, når Yokohama 1600 Challenge gæster Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.