DHB flytter til Padborg Park

Blandt bilglade danskere er DHB ikke bare en forkortelse. Det er også et begreb. Og nu kommer Sønderjylland også til at opleve alt det, som de tre bogstaver rummer, efter at arrangementet flytter fra flyvepladsen ved Vandel til Padborg Park. I weekenden omkring Grundlovsdag – 3.-5. juni – afholdes årets udgave af den store motorevent nemlig på den sønderjyske racerbane.

DHB dækker over titlen Danmarks Hurtigste Bil.

2016-DHB-01

Siden årtusindeskiftet har det været mødestedet for alle med hang til oktan, dækrøg og underholdning, hvor alverdens firhjulede køretøjer er i højsædet. En gang tidligere har arrangementet været afviklet på Padborg Park – det var i banens premiere-år i 2003 – og nu er man tilbage. Og det kommer til at ske i et meget større og varieret set-up end det, man har oplevet i nogen af de 18 tidligere udgaver af arrangementet.

Der vil være drifting, hvor det gælder om at køre så meget sidelæns med røgfaner efter bilen til følge, at dommerne ikke kan lade være med at give topkarakterer. Her handler det ikke om tider, men om stil og præcision, når vinderen skal findes. At vinde DHB Drift Challenge er ligesom at vinde pokalfinalen i fodbold. Det er den største enkeltbegivenhed i denne sportsgren.

Men der køres også mod stopuret ved Danmarks Hurtigste Bil. Der vil også være race over 201 meter, hvor det kort og godt gælder om at køre hurtigst og havde bilen med den bedste acceleration. Enten i sin indregistrerede gadebil eller i et modificeret køretøj.

2015-Supertourisme-Nymark-Frederik-01

Festlighederne stopper ikke her. En række kendte DJs sørger for musikalsk underholdning fredag og lørdag aften. På brænderpladsen skal der brændes gummi af, indtil der kun er fælgene på bilerne tilbage, mens to af de velkendte racerklasser fra de traditionelle løb på Padborg Park også er med. Der køres således baneløb for såvel OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo som for OK Mobil 1 Legend Car Cuppen.