Der var velkendte ansigter på de foreste positioner, da Yokohama 1600 Challenge kørte den 5. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet.

Løbet blev afviklet i forbindelse med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen, hvor flot felt på 25 biler leverede spændende og tæt ræs.
Forud for weekenden lå Morten Jespersen i front af mesterskabet foran debutanten Ole Petersen og Karsten Olsen.
I Rookiemesterskabet var det Ole Petersen som havde en god føring foran Andreas Top Jensen og Brian Johannesen.
Kampen i Oldboysmesterskabet for kørere over 45 år, havde Michael Scharstein i front, med Carsten Rasmussen på 2. pladsen, efterfulgt af Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Foto: CN Photo
Hele Yokohama 1600 Challenge feltet fanget på 1 billede – Carsten Rasmussen (8) i front foran Michael Scharstein (58) m.fl.
Det specielle ved Grand Prix Danmark er at weekenden afvikles over 3 dage. Derfor var kørerne allerede i aktion fredag eftermiddag, hvor træningen skulle køres.
Regnskyer havde tidligere på dagen sendt store mængder vand nedover banen, men da de 25 kørere kørte ud til træningen, var banen så godt som tørret op igen.
Morten Jespersen lå hårdt ud og satte bedste tid foran Carsten Rasmussen, Dennis Bannergaard og Ole Petersen.

Foto: CN Photo
Blev det mon sidste gang at vi så Søren Lyck i hans VW Polo GTI kaffebil? Bilen er til salg og en anden bil(model) står allerede hjemme i garagen og er ved at blive klargjort.
Weekendens mest uheldige kører var nok Kenneth Jerkel. Den unge kører fra Greve var så uheldig at motoren gik i stykker allerede efter 7 omgange i træningen, og var derfor henvist til tilskuerpladserne resten af weekenden.
Lørdag startede endnu engang med tørvejr, så alle havde slicks på da de 20 minutters kvalifikation startede.
Ole Petersen var hurtig ude og sætte en tid som de andre kørere kunne jagte. Morten Jespersen var ikke sen til at prøve at svare igen, men han manglede lige nogle få tusindedele til at kunne slå Petersen.
I stedet snød Carsten Rasmussen for 2. gang i træk alle, og tog Pole Position, med Petersen og Jespersen på de efterfølgende pladser. Endnu engang blev det bevist hvor tæt at feltet er, med Dennis Bannergaard på 4. pladsen og Henrik Sørensen på 16. pladsen adskildt af mindre end 1½ sekund.

Foto: CN Photo
Tue Nielsen fik endelig noget succes med den nye Citroen C4 Coupe. Efter 2 weekender med en del problemer blev det til 2 gode resultater denne weekend.
Vejrguderne mente nok at det havde været solskin længe nok, for lørdag eftermiddag, en halv time inden at Yokohama 1600 Challenge skulle på banen, valgte de at sende endnu en kraftig byge henover banen. Derved skulle alle have regndæk på, men til alt held var det også tids nok til at alle kunne nå at skifte.
Da de røde lamper slukker skyder drøner de 24 biler ned mod sving 1, men allerede efter 1. omgang var der store ændringer i feltet. Dennis Bannergaard havde kørt sig fra 4. startposition til 1. pladsen, mens Carsten Rasmussen var faldet tilbage på 3. pladsen.
Længere nede i feltet var Andreas Top Jensen uheldig at ramme en meget glat plet på banen, så han spandt af og ramte autoværnet, hvorefter bilen gavede sig ned i sandfanget. Heldigvis kunne han selv stige ud af bilen, hvorefter teamet kunne starte på reparationsarbejdet forud for morgendagens løb.

Foto: CN Photo
Kasper Nybo (53) og Jonas Lynge (56) havde et tæt dyst gennem en stor del af heat 1.
Det lykkedes Bannergaard at holde føringen helt indtil næstsidste omgang, hvor Ole Petersen fik kæmpet sig forbi. Dermed var vejen banet for Petersens 3. sejr i denne sæson, foran Dennis Bannergaard, Tue Nielsen og Morten Jespersen.
Manden på 5. pladsen, Steffen Larsen, satte en ny rekord i klassens historie. Den tidligere dobbelte mester i klassen, blev nemlig den første kører til at tage løbets hurtigste omgang i 5 forskellige sæsoner. 2002, 2003, 2004, 2013 og så 2014.
I Oldboysmesterskabet tog Michael Scharstein sejren med små 2 sekunder foran Carsten Rasmussen, Rudi Larsen, Jimmy Bob Søgaard Jensen og Mark Backhausen. Henrik Sørensen var uheldig at udgå efter en påkørsel fra Andreas Albers.

Foto: CN Photo
Steffen Larsen (18) satte ny rekord i denne weekend hvad angår hurtigste omgange. Her ses han i kamp med Dennis Bannergaard (59) og Niklas Voetmann (46).
I Rookiemesterskabet tog Ole Petersen en suveræn sejr foran Niklas Voetmann, som kom hjem på den generelle 6. plads, hvilket er hans hidtil bedste generelle resultat. Brian Johannesen tog 3. pladsen foran Mads Hedegaard Frederiksen, Andreas Albers og Mark Backhausen.
Søndagen så længe ud til at skulle levere et tørvejrsløb. Det gik alle holdene også ud fra, så alle biler kørte mod pitten på slicks. Få minutter før bilerne skulle ud på opvarmningsomgangen, åbnede sluserne sig, og mange hold nåede at få skiftet til regndæk. Der var dog stadig mere end en håndfuld kørere som ikke kunne nå at få skiftet dæk, så de måtte træde varmsomt på den spejlglatte bane.

Foto: CN Photo
Podiet efter heat 1 – Ole Petersen foran Dennis Bannergaard og Tue Nielsen.
Carsten Rasmussen, som var blevet 8’er i heat 1, startede derved endnu engang fra Pole Position. I modsætning til heat 1 kunne han holde føringen et par omgange, inden at Morten Jespersen, Dennis Bannergaard, Ole Petersen og Tue Nielsen smuttede forbi ham.
Det skulle blive en lang og tæt dyst, som set så ofte før, mellem Jespersen og Petersen. De fleste af løbets 11 omgange lå de kofanger mod kofanger og duellerede.
Det blev den ældre og mere erfarende Morten Jespersen som kunne køre først over målstregen foran Ole Petersen, med Dennis Bannergaard på 3. pladsen.
I Rookiemesterskabet tog Ole Petersen derfor endnu en sejr, endnu engang foran Niklas Voetmann og Brian Johannesen. Herefter fulgte Mads Hedegaard Frederiksen, Mark Backhausen og Andreas Albers.
Foto: CN Photo
3 glade kørere på podiet efter heat 2 – Morten Jespersen foran Ole Petersen og Dennis Bannergaard.
I Oldboysmesterskabet snuppede Carsten Rasmussen sejren foran Henrik Sørensen og Michael Scharstein, med Jimmy Bob Søgaard Jensen, Rudi Larsen og Mark Backhausen på de efterfølgende pladser.
Weekendens resultater betød at Morten Jespersen kunne holde føringen i det officielle DIF Danmarksmesterskab. Dog hentede Ole Petersen 4 point ind på ham. Jonas Lynge overtog 3. pladsen i mesterskabet fra Karsten Olsen, som havde en meget pointfattig weekend, mens Dennis Bannergaard efterhånden puster dem i nakken på 5. pladsen, med kun få point op til 3. pladsen.
Michael Scharstein forsvarede føringen i Oldboysmesterskabet foran Carsten Rasmussen, Rudi Larsen, Jimmy Bob Søgaard Jensen, Mark Backhausen og Henrik Sørensen. Intet er afgjort her, med kun 4 point mellem de 2 forreste.

Foto: CN Photo
Michael Scharstein holdt føringen i Oldboysmesterskabet.
Anderledes ser det ud i Rookiemesterskabet. Ole Petersen har nu opbygget en så suveræn føring, at han faktisk kun behøver 4 point mere for at tage titlen som årets Rookie. 2. pladsen er der dog rigtig hård kamp om. I øjeblikket indtages denne af Brian Johannesen, få point foran Andreas Top Jensen. Men Mads Hedegaard Frederiksen og Niklas Voetmann er heller ikke ret langt væk fra podiepladserne i mesterskabet for debuterende kørere.

Foto: CN Photo
Det var sådan her at konkurrenterne så Morten Jespersen i heat 2 samt i det generelle DIF Danmarksmesterskab.
Om 14 dage fortsætter de spændende dueller på Padborg Park. Bortset fra at der sandsynligvis kommer en afgørelse i toppen af Rookiemesterskabet, ser alle andre muligheder helt åbne ud, hvad angår både løbssejre samt mesterskabsstillinger.
 
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge