De tætte mesterskabskampe i Yokohama 1600 Challenge fortsætter ufortrødent, når den 6. og næstsidste afdeling skal køres på FDM Jyllandsringen.

21 kørere er tilmeldt Yokohama DM finalen på Midtjyske bane, og alle 3 mesterskaber har mulighed for at få en mester før tid.

Foto: Denner Photo
Masser af kørere på jagt efter (i nogle tilfælde, endnu) en sejr eller en podieplads i 2013.
Det er dog ikke sansynligt at det generelle DIF Danmarksmesterskab bliver afgjort før tid. Gennem hele sæsonen har føringen bølget frem og tilbage mellem de 3 kørere – Nicolai Nielsen, Steffen Petersen og Dennis Bannergård. Før den 6. afdeling er det førstnævnte Nielsen der fører, men Morten Jespersen er, efter en meget pointgivende søndag på Padborg Park, inklusiv hans debutsejr i asfaltbanesporten, rykket helt op på 2. pladsen, kun 6 point fra føringen. Så nu kæmper 4 kørere om mesterskabet.
Hvis man kigger på Rookiemesterskabet, så føres det an af den tidligere Rallycross kører Karsten Olsen. Han har forsvaret mesterskabsføringen lige fra den første afdeling af mesterskabet, tilbage i april på Ring Djursland, men har sæsonen igennem været presset af Nicolai Nielsen på 2. pladsen. Forspringet var oppe på hele 18 point, men stærk kørsel af Nielsen har fået ham tilbage til kun 10 points forskel. Nicki E. Kristensen ligger til gengæld også og lurer blot 5 point bag Nielsen, så måske kan han stadig nå at overhale en eller begge af kørerne? Med 40 resterende point i det mesterskab er der derfor en mulighed for at få en afgørelse allerede denne weekend – men så skal alt flaske sig for Karsten Olsen.

Foto: Denner Photo
Steffen Petersen puster de 2 foreste i nakken, og er kun 14 point fra mesterskabsføringen.
Oldboysmesterskabet har haft Henrik Sørensen i føring siden den 2. afdeling, men ligesom i Rookiemesterskabet, har størrelsen på føringen bølget lidt frem og tilbage. Michael Scharstein ligger pt. kun 6 point bag Sørensen. Vinderen skal findes blandt disse 2 kørere, da de har skaffet sig et så stort forspring til resten af Oldboys feltet, at begge kørere så godt som skal udgå i resten af løbene i år, for at Jesper Bendsen, Søren H. Lauridsen eller Rudi Larsen skal have en chance for at overhale dem.
Hvis man kigger på fordelingen af succesballast, kan kun 3 kørere se sig fri for vægt. Det er Carsten Lorenzen, Søren Lyck og Kasper Nybo. Tungest i feltet bliver Nicolai Nielsen og Morten Jespersen med 100kg hver i ballastkassen, mens Steffen Petersen får 60kg. Tue Nielsen får 50kg, og Dennis Bannergård skal have 30kg med. Poul Busk kom slet ikke på banen i Padborg, så han har de 30 kg efterårs-debutant-ballast med denne gang. Henrik Sørensen, Michael Scharstein og Karsten Olsen kan nøjes med 20kg. De resterende 9 kørere får 10kg pointballast hver.

Foto: Denner Photo
Michael Scharstein tog en dobbeltsejr ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Kan han gentage bedriften og evt. overtage 1. pladsen i Oldboysmesterskabet?
Sidste gang klassen var på FDM Jyllandsringen, lå top 11 i kvalifikationen indenfor 2 sekunder. Endnu tættere bliver det hvis man piller top 3 fra, for så var 15 kørere indenfor godt 2 sekunders afstand fra hinanden.
Så forvent mere fra samme skuffe denne weekend, når Yokohama 1600 Challenge besøger banen i Søhøjlandet for 3. og sidste gang i 2013.
Tidsplanen er følgende:
Lørdag 28. september
Træning                              09.55-10.15
Kvalifikation                       12.25-12.45
Søndag 29. september
Løb 1                                  11.35-11.55                       15min. + 1 omgang
Løb 2                                  15.45-16.05                       15min. + 1 omgang
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge