Dansk Drifting Serie videreudvikles efter debutsæson

Dansk Drifting Serie så i år dagens lys. Det var en nyskabelse indenfor den danske motorsport, hvor den spirende drifting-sport blev en disciplin under Dansk Automobil Sports Unions klubber og kom ud til et nyt og bredere publikum. Fra at have nøjes med at køre opvisninger eller deltage i enkeltstående konkurrenter fik deltagerne nu et mesterskab, der skulle kæmpes om over en hel sæson.

Denne kamp kommer til at fortsætte i 2014.

2013-Drifting-05

For nylig havde en stor gruppe af landets aktive driftere møde med repræsentanter fra Motor Sport Sønderjylland, der har stået for det praktiske arbejde omkring etableringen af Dansk Drifting Serie. Her var der enighed om, at løbsserien var kommet godt fra start, og at der var blevet skabt nogle gode afviklingsprincipper, som kunne danne grundlaget for en fortsat udbredelse og udvikling af drifting-sporten herhjemme.

Fremadrettet vil der dog blive arbejdet med en række detailjusteringer og forbedringer af afviklingen af arrangementerne.

Ved årets finale var de danske dommere blevet suppleret med en udenlandsk dommer, og de gode erfaringer herfra vil blive brugt i 2014. Her vil dommere fra udlandet – hvor drifting har langt flere år på bagen – blive inddraget for at coache og uddanne deres hjemlige kolleger, så der kan sikres ensartede vurderinger og pointafgivelser, hvilket er alfa og omega i en disciplin, hvor afgørelserne jo i sagens natur ikke er baseret på tider eller målfoto, men derimod på subjektive bedømmelser.

Grundlæggende vil afviklingsformatet forblive uændret med træning, kvalifikation, top 16- og top 8-konkurrencer inden de afgørende finaler. Dog vil antallet af deltagende biler i hver runde blive reduceret fra 32 til 24, ligesom der vil blive arbejdet på tiltag, der kan sikre aktivitet på asfalten i ventetiden mellem eksempelvis de to eller tre gennemløb for to semifinalister.

Løbskalenderen for næste års Dansk Drifting Serie er under udarbejdelse, og her arbejdes der med planer om, at de nuværende afdelinger på landets asfaltbaner suppleres med afdelinger på ikke-permanente baner, som dog skal leve op til en række minimumskrav til blandt andet sikkerhed. Derudover arbejdes der også målrettet på, at der kan blive dækning af alle afdelinger af Dansk Drifting Serie på en landsdækkende tv-kanal.