Danmarks hurtigste mand får hovedrolle ved DHB

Når Danmarks Hurtigste Bil i pinsen bliver afviklet på Padborg Park, bliver streetrace-konkurrencen et af de centrale elementer. Og bag afviklingen af netop streetrace-konkurrencen står Danmarks hurtigste mand på fire hjul.

Det er Stig Neergaard fra Tørring, som skal stå som løbsleder og sportslig arrangør af accelerationskonkurrencen, og er der noget, han kender til, så er det netop acceleration. Gennem en lang årrække har Stig Neergaard været fast deltager i det internationale bilsportsforbund FIA’s Europamesterskabsserie i den absolutte topklasse, Top Fuel. Stig Neergaard blev i øvrigt i februar hædret som årets profil i dansk motorsport i forbindelse med Dansk Motorsport Award i MCH Messecenter Herning.

I forhold til sidste års udgave af Danmarks Hurtigste Bil er streetrace-konkurrencen flyttet fra den flyveplads, som ligger klods op ad Padborg Park, til selve racerbanen, hvor det er langsiden, som bliver taget i brug. Konkurrencen kommer til at gå over 201 meter – en ottendedel af en amerikansk mile – og hele lørdagen vil der blive kørt kvalifikationsrunder, mens søndagen er helliget den egentlige elimineringskonkurrence, hvor man til sidst skal nå frem til to finaledeltagere i de forskellige klasser.

I såvel Street Race- som Max Street-grupperne er bilerne inddelt i fire forskellige grupper – tohjulstrukne biler henholdsvis med og uden trykladning, firhjulstrækkere og amerikanerbiler – men derudover er der også race i klasserne Modified Street, Pro ET og Extreme Street.