Christian Høgh blev en legende i OK Mobil 1 Legend Car

Deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen afviklede søndag tredje afdeling af mesterskabet på Ring Djursland, og der var en kører, som totalt satte sig på løbsdagen. Efter en træning, hvor han blot var fire hundrededele af et sekund fra at være hurtigst, var han bedst i den resterende del af konkurrencen. Hurtigst i tidtagning og først over målstregen i de tre heats.

Nogen helt let opgave var det dog ikke for Christian Høgh. Trods hurtigste tid i tidtagningen skulle han starte første heat fra position 20, da de 20 første fra tidtagningen altid starter i omvendt rækkefølge i første heat. Men denne udfordring klarede han også til fulde. Efter to omgange var Christian Høgh avanceret til ellevtepladsen, og herefter fulgte typisk en enkelt eller to overhaling pr. omgang, så han efter ni omgange af løbet var nået frem i top 3.

2014-Bane-Legend-03

Herefter begyndte det straks at blive sværere. På tiende omgang fik han passeret Kasper H. Jensen, Skødstrup, og overtaget andenpladsen, og så blev jagten ellers sat ind på Nicholai Sørensen, Sindal, der selv havde præsteret et flot avancement og havde kørt sig fra nittende- til førstepladsen i løbet af bare otte omgange. Men også Nicholai Sørensen fik Christian Høgh passeret, og så var første heatsejr en realitet.

I andet heat var det netop igen Nicholai Sørensen, som Christian Høgh kæmpede med, men også her vandt han, mens tredje og sidste heat blev en mere overkommelig affære, da han her førte fra start til mål.

Med søndagens resultat sikrede Christian Høgh sig en position som en virkelig legende i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Siden introduktionen af det nuværende afviklingsformat i 2011 blev han nemlig den første kører, som har vundet tidtagningen og alle tre heats. Tre andre har dog før ham været tæt på. I 2011 blev Mikkel C. Johansen, Slagelse, i en mesterskabsafdeling noteret for hurtigste tidtagning, to løbssejre og en andenplads i de tre heat – en præstation, som i 2012 blev gentaget af Jason Watt, Herlev, og sidste år af Kenneth Jensen, Langå.