Brand og Redning på Flyvestation Skrydstrup

VelkomstDet er blevet en tradition, at vi hvert år, inden sæsonen starter, inviterer vores officials på kursus i brandslukning og førstehjælp. Dette fandt sted lørdag den 11. april 2015 på Flyvestation Skrydstrup, som sørgede for en enorm velkomst.
Biler til førstehjælp
Vejret viste sig fra sin pæne side, så vi kunne ikke rigtigt vente med at komme i gang. Det var dog lige nødvendigt med en opfriskning af brandteorien samt en gennemgang af vores beredskabsplan, når der køres løb på Padborg Park, først.
Brandslukning 2

Brandslukning
Så blev vi opdelt i 2 hold, hvor det ene skulle slukke brande i en bil samt en motor. Bilen blev dog hurtigt så ophedet, at det flere gange var nødvendigt at køle den ned igen, så det var muligt at slukke branden med pulverslukkere. Til sidst var det nødvendigt at tage Flyvestationens materiel i brug for at få styr på flammerne, men det er nu heller ikke dårligt legetøj.

Pakkes ind

 

Det andet hold fik lidt teori i førstehjælpens ABC, hvorefter det gik løst med praktiske øvelser. Der var alt fra førstehjælp til flytning af personer samt at redde folk ud af biler. Flyvestationen havde sørget for biler, som vi kunne slå ruder i stykker på for at redde folk ud. Yderligere havde de placeret en på hovedet, så officials kom rigtig på prøve.
Førstehjælp
Nu er vi helt klar til den nye sæson, som starter i weekenden. Vi håber naturligvis ikke, at vi får brug for vores færdigheder, men skulle ulykken ske, så er vi beredte.

Der var også lige tid til et par besøg i Flyvestationens hangarer samt at være tilskuere til slukning af en voldsom brand, da
en nyansat, skulle have instruktion i, hvordan materiellet virkede.

Tusind tak til Flyvestation Skrydstrup for udlån af jeres fantastiske faciliteter med tilhørende fremragende undervisning. Der skal også lyde en stor tak til DK-Ambulancetjeneste ApS, som stillede med ambulance samt 2 reddere og en fantastisk undervisning.