Boisen og Petersen overtager føringen i det Tyske ADAC-Rallye Master

2012-Rally-Kim-Boisen-01

Kim Boisen og Jesper Petersen deltog i den første weekend i august i det 23.rallye Litermont, som blev afviklet i nærheden af Saarbrücken i hjørnet af Tyskland mellem Luxenburg og Frankrig.

Efter gennemkørslen af hastighedsprøverne fredag, kunne de godt fornemme, at det ville blive svært, at køre med om den generelle sejr, da der var en del, meget brutale grus-strækninger, som absolut ikke er BMW `ens livret. Til rallyet var der 74 biler til start, heraf rigtig mange biler med træk på alle 4 hjul, og alene i Kim og Jespers klasse var der 13 deltagere, alle i BMW´er i Gr. H, som tilskuerne bare er vilde med, og tyskerne tror næsten ikke på én, når man fortæller at biler i denne klasse er uønsket i Danmark.

Starten gik kl. 11.00 lørdag formiddag og første afsnit bestod af 3 hastighedsprøver på i alt 39 km, på den første havde Jesper, lidt bøvl med noterne, som nok kostede lidt tid, og som ved de sidste 2 rallyer forbremsede Kim sig, på prøve 2, så de måtte en tur ud på marken og vende, hvilket heller ikke gør tiden bedre, men til deres egen overraskelse lå de 4 generelt og 1 i klassen ved første pause.

Næste afsnit bød på 4 prøver på i alt 44 km, og Kim og Jesper havde nu sat sig som mål, at køre dem fejlfri, som bortset fra en enkel snurretur også lykkedes. Ved næste pause lå de stadig på en 4 plads men var kommet 4 sekunder nærmere 3 pladsen.

Sidste afsnit var på hele 51 km og med løbets længste prøve på 23km. hvilket i sig selv ikke lyder specielt krævende, men når temperaturen som her viser 29grader i skyggen, stiger temperaturen i rallybilen til ca. 60 grader, hvilket gør arbejdsbetingelserne i bilen ulidelige, en enkelt køre måtte da også udgå pga. dehydrering, og måtte en tur i ambulancen for at få væske.

Ved sidste gennemkørsel var grusvejene nu så opkørt at BMW’en kørte på bunden nogle steder, og i enkelte passager var asfalten nu så opkørt, at det næsten kun var grus med store klumper asfalt som hamrede og bankede under hele undervognen, så Kim og Jesper besluttede, at nu skulle placeringen køres hjem uden uheld, og i mål kl. 19.00 kunne de kåres som vinder af deres klasse med et forspring på 2,45 min. Og nr. 4 generelt hvor de 3 forreste var biler med 4 hjulstræk.

Da vi kørte over målrampen, kunne Promotoren for ADAC Rallye Masters, glad meddele at vi nu førte mesterskabet generelt, dog kun med 1 point, men som Kim udtaler, så er det er jo nok.

Næste afdeling af ADAC- Rallye Masters er Ostsee Rallye, som køres ved Putgarden i Slesvig Holstein den 7.-8. september, og hvor de sidste 3 rallyer her været ukendte for Kim og Jesper, har de tidligere deltaget her, med succes, da de vandt dette rally generelt i 2010.