Formel Ford

2005-Bane-Formel-Ford-01Siden sin start som tilbage i 1967 har Formel Ford haft en helt speciel status i motorsporten – ikke bare i Danmark, men i hele verden. Det er nemlig den klasse, der gennem tiden har udviklet det største antal talenter, som er nået til tops i bilsporten. Således har stort set alle danske topnavne indenfor sporten på et tidligt tidspunkt i karrieren kørt i klassen.

Det, der gør Formel Ford til den optimale rugeklasse for unge talenter, er det specielle reglement og den enkle opbygning af bilerne. Her er ikke noget med hverken vinger og aerodynamik eller valget mellem slicks og regnvejrsdæk. Der er i stedet fokus på kørernes evner bag rattet af de slanke, åbne vogne.

I modsætning til f.eks. Formel Renault, kommer bilerne fra en lang række forskellige konstruktører, og det er med til at give forskellige køreegenskaber, som de unge chauffører skal mestre. Samtidig er bilerne her virkelig forsynet med fritliggende hjul, for uden for- og bagvinger er der mulighed for at komme meget tæt på konkurrenterne. Men skulle man komme lidt for tæt, så bliver ufrivilligt hjulfletteri ofte konsekvensen!

Læs mere om Formel Ford på www.formelford.dk.

 

Tank penge til MSS


<a href='http://m-s-s.dk/klubben/kalender-2/'>Kalenderen</a>