Årets Danish Endurance Championship er ved at tage form

Årets hjemlige mesterskabsserie inden for langdistanceløb er så småt ved at tage form. Løbskalenderen for Danish Endurance Championship kommer til at bestå af fire afdelinger på Padborg Park og Ring Djursland, og ligesom tidligere år vil løbene enten blive kørt over fire eller seks timer.

”Det tegner til at blive en god sæson med et godt felt,” fortæller Holger Møller-Nielsen, der repræsentant for Driftsforeningen Padborg Park – promotoren bag af Danish Endurance Championship. ”Her tre måneder før årets første løb er vi i den situation, at vi har flere tilmeldte mandskaber end vi havde på samme tid sidste år, og det er en god indikator. Samtidig har vi som promotor fået henvendelser fra deltagere, som har budgettet på plads, men søger en konkurrencedygtig bil. Normalt plejer det jo at være omvendt!”

2013-Bane-DEC-05

HM Motorsport har således meldt sig på banen med den flotte Peugeot RCZ, som er den første af sin slags i Danish Endurance Championship, mens et nyt mandskab bliver norske THB Motorsport, der indsætter en Audi A4. Derudover bliver der også gensyn med andre toneangivende hold som Jakobsen Motorsport og Team Lindholm – mandskaber, som begge har vundet løb og titler.

De sportslige og tekniske reglementer er for længst sendt til godkendelse og bliver officielt publiceret i midten af februar, og de følger den velkendte linje fra tidligere sæsoner. I Danish Endurance Championship skal det nemlig være muligt at deltage med en hvilken som helst bil, blot den har sine fire hjul og opfylder sikkerhedskravene.

”I forhold til tidligere er antallet af divisioner blevet reduceret fra fire til tre, men muligheden for at deltage med lige præcis den type racervogn, man har stående i garagen, er fortsat til stede,” forklarer Holger Møller-Nielsen. ”Denne mulighed var der mange, som benyttede sig af i 2013, hvor der pludselig kom mange nye deltagere i division 1 med utunede gruppe N-biler.”

Danish Endurance Championship vil også i 2014 have et samarbejde med produktionsselskabet Race Media, der vil producere programmer fra årets løb, som vil blive vist på TV3 Sport og udvalgte TV2-regionalstationer. Mindst to af årets løb vil blive vist, men det forventes, at der vil være tv-dækning fra alle mesterskabsløb.