Sidste år holdt en af Danmarks mest traditionsrige motorsportsarrangementer flyttedag. Efter i utallige år at have haft base i det midtjyske rykkede DHB – Danmarks Hurtigste Bil – teltpælene op og flyttede til Padborg Park, hvor den over to kilometer lange racerbane og den 1.070 meter lange landingsbane, der er dens nabo, udgjorde de perfekte rammer for motorfestivalen.

Premiereudgaven blev en succes, og derfor var såvel Bazoom som Padborg Park ikke det mindste i tvivl om, at 2017-udgaven af DHB også skulle henlægges til det sønderjyske. Og det kommer til at ske i pinsen – nærmere præcist fra fredag den 2. til søndag den 4. juni, hvor DHB 2017 afvikles.

Ligesom sidste år bliver det en weekend med fart, røg og fest. Grundkernen i arrangementet har siden starten for snart 20 år siden være dragracing-konkurrencen, hvor det kort og godt gælder om at finde frem til Danmarks hurtigste bil. Sådan bliver det også i år, hvor der skal udkæmpes accelerationsdueller over en distance på 201 meter i bedste vind-eller-forsvind-stil. Først skal deltagerne kvalificere sig, og så går det ellers løs med en række elimineringsrunder, indtil man er fremme ved finaledeltagerne.

Foto: Mick Friis

Drifing kommer også i år til at udgøre et vigtigt element i DHB-weekenden. Igennem de mange skarpe sving på den østlige del af Padborg Parks racerbane skal deltagerne kæmpe om at lave de vildeste drifts med de største hjulvinkler og flotteste røgfaner. Kunstskøjteløb for biler kaldes disciplinen, og når man ser deltagerne, forstår man godt sammenligningen. Det handler naturligvis om hestekræfter og dæk, men i endnu højere grad om finesse og præcision fra kørerne, når bilerne skal lægges sidelæns igennem svingene.

Udover drifting og dragracing skal DFB-konkurrencen – Danmarks Flotteste Bil – også afgøres, ligesom den traditionsrige brænderplads naturligvis også vil være at finde på arealet.